Sagas bok – kittlar min hjärna

Ibland fastnar jag på de första sidorna i en bok. Inte för att den är tråkig. Utan därför att det känns som om den lovar mig en läsupplevelse som kommer att sätta fart på någonting inom mig som är svårt att beskriva.

Orden är enkla, men meningen kittlar både min tankar och känslor, jag ler. Texten innehåller samtidigt något mörkt och något vackert, och många känlsor. Den är både enkel och totalt obegriplig, så att den blir sann.

I säcken hade hon alla sina åldrar och det fanns rum för fler.

Det var en gång…Once upon a time…
Alla gamla sagor brukar börja så. Det var en gång en skog och en stuga i en glänta och en väg som ledde dit. Längs vägen kom en kvinna som bar en säck på ryggen. I säcken hade hon alla sina åldrar och det fanns rum för fler. Kvinnan var varken gammal eller ung, varken vacker eller ful, varken ond eller god.

Ur Sagas bok – en trovärdig historia av Elsie Johansson.

En bok att läsa i lugn och ro

Dessa gånger lämnar jag på de första sidorna och njuter av att läsa dem om och om igen innan jag tar i tu med hela boken. För då jag gör det vill jag veta att jag får njuta av den i den takt jag behöver för just denna bok. Så nu väntar jag på att sporlovet skall börja och att vi sitter i en stuga och har mycket tid för att njuta av denna bok.

Jag vet ju inte än om boken till sist är bra. Vi återkommer om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.